- Hide menu

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yoga Nidra – Diepe ontspanning voor lichaam en geest

14 januari @ 10:00 - 11:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Yoga Nidra oftewel de slaap van de yogi’s is een zachte en effectieve diepteontspanningsoefening die het mogelijk maakt om je in 30 tot 45 minuten lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Lichaam en geest ‘pendelen’ tussen ontspanning en halfslaap. Het innerlijk bewustzijn blijft echter helder wakker. Op deze manier kunnen spanningen worden losgelaten en blokkades worden doorbroken.

Na een aantal zachte bewegingen in het begin van de les geleid ik je door woorden en visualisaties via het lichaam, de adem en je geest naar die plek van stilte in jezelf. Elke oefening van Yoga Nidra bevat een Sankalpa, dit is een korte positieve zin, die de diepe lagen van het (onder)bewustzijn beïnvloedt. Met deze Sankalpa kan het leven in een positieve richting worden gestuurd, oude destructieve patronen kunnen worden losgelaten.

De positieve resultaten van Yoga Nidra kunnen al heel snel door de dag heen ervaren worden: Yoga Nidra heeft een bijzondere invloed op ons slaapgedrag. Door regelmatig te oefenen leert het lichaam anders om te gaan met de slaap. Je kunt beter in- en doorslapen en slaapstoornissen worden minder.  Een half uur Yoga Nidra staat daarbij gelijk aan 3 tot 4 uur slaap. Na de beoefening Yoga Nidra voel je je in de regel verkwikt en geactiveerd.

Je gezondheidstoestand en weerbaarheid verbeteren net als je concentratievermogen en je kan je creativiteit verruimen. Hoe langer je oefent hoe beter de toegang tot je intuïtie wordt, je waarneming wordt aangescherpt. Beslissingen kunnen makkelijker worden genomen, wat uiteindelijk resulteert in een gevoel van ontspannen tevredenheid en kalmte.

Yoga Nidra kan een bijzondere ondersteuning zijn bij verschillende gezondheidsklachten zoals burn-out, overgangsklachten, hoge bloeddruk, hoofdpijn/migraine, slaapstoornis, fibromyalgie, stress, depressie, trauma en angst.

Yoga Nidra is geschikt voor iedereen (ook voor zwangere vrouwen) en gemakkelijk uit te voeren. Je ligt op je rug (savasana) op een zacht matje met een dekentje over je heen in een aangenaam verwarmde ruimte.

De lessen worden opgebouwd , waarbij we uiteindelijk in een Yoga Nidra van 45 minuten liggen.

Neem gemakkelijk zittende kleding mee en warme sokken.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Samudita
Eksterlaan 2
Bussum, 1403 BD Nederland
+ Google Maps