- Hide menu

Barbara

Barbara Handke Samudita Yoga

 

Barbara is sinds haar verhuizing van Berlijn naar Nederland oprichster van Samudita en organiseert samen met andere docenten workshops en retraites in Nederland en het buitenland en geeft les in Mindful Yoga, Dru Yoga, Yin Yoga, Kinder, Tiener en Familie Yoga. Verder verzorgt zij Mindfulness Trainingen voor Kinderen (MindfulKids) en Volwassenen (MBSR) en geeft Mindful Parenting Traniningen. Het werken met mensen vanuit haar hart en handen is haar passie.

 

Naast verschillende kinderyoga opleidingen bij Helen Purperhart, Christine McArdle Oquendo en Yogamoves volgde Barbara een meerjarige Yoga opleiding voor volwassenen (Dru Yoga), Intensives en Retraites bij Katizia Satya (Ashtanga), Sarah Powers en Anoshe Overington (Yin Yoga), Angelic Pieplenbosch (Qigong), Joost van den Heuvel-Rijders (Inzichtmeditatie).

 

Barbara is gediplomeerd Mindfulness trainer voor volwassenen in de traditie van Jon Kabat-Zinn, opgeleid en verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en als trainer van de hoogste categorie lid van de beroepsvereniging voor Mindfulness trainer VMBN. Sinds 2011 draagt Barbara tevens het succesvolle mindfulness programma MindfulKids uit op basisscholen en geeft zij trainingen op open inschrijving voor kinderen en tieners.

 

Naast het geven van yogalessen en Mindfulness trainingen geeft Barbara (op wens ook als 4-handen massages samen met haar partner Jesse) integrale en holistische massages die oosterse en westerse technieken combineren.

Ze is moeder van een zoon en woont samen met haar partner Jesse in Bussum.

 

“Al heel vroeg heb ik in mijn leven ontdekt hoe heerlijk het is om te leren, te blijven leren en me laten inspireren door anderen. Mensen met dezelfde interesses in contact brengen met elkaar vind ik, zolang ik me kan herinneren, fijn om te doen. Het is mijn wens om in een harmonische omgeving een bredere kring mensen bekend te maken met de helende krachten van yoga, mindfulness, meditatie, massage en een gezonde levensstijl.”

 

Dit zeggen anderen over Barbara en haar werkwijze:
“Barbara is ervaren, warm en betrokken en nodigt je uit jezelf te zijn.”
“De sfeer in de training was open, veilig en gaaf ruimte. Barbara is een goede luisteraar en stelt verrassende vragen op het goede moment. Ik heb waardevolle inzichten opgedaan die ik ook in het dagelijkse leven kan omzetten. Hartelijk bedankt.”
“Dat ben jij voor mij: enthousiast, fris, deskundig, vol compassie, nabij met je hart.”

 

 

← terug