- Hide menu

Jesse van den Berg

 

Jesse, partner van Barbara,  startte in de zomer van 2014 met zijn 4-jarige opleiding tot Tantric Inner Grounding Therapist bij het Soulinstitute. Recentelijk rondde Jesse twee opleidingen af als Ceremonie leider voor Sacred Cacao ceremonies en als Circle facilitator volgens de Heart iQ methode. Daarnaast runt Jesse een succesvol bedrijf waarmee hij maatwerk lampen en verlichting ontwerpt.

 

Na het behalen van zijn propedeuse en een lange stage als fysiotherapeut, kwam hij erachter dat hij dit werk te eenzijdig en vond en was op zoek naar een meer holistische manier van werken met mensen. Er volgde een periode van zelfstudie in verschillende levensbeschouwingen, zoals, Heart Circle Werk, non-dualiteit, Rawfood lifestyle, Bio Energetica, Bikram yoga en Meditatie met daarnaast een functie als assistent bedrijfsleider in het Utrechtse nachtleven. Een spagaat tussen twee werelden die uiteindelijk ook tot burn-out leidde. Uiteindelijk groeide de behoefte aan ruimte voor zichzelf en hij besloot zijn leven in Utrecht af te sluiten. Hij vond een nieuwe richting tijdens zijn 3 maandse vision quest in de zweedse bossen. Kort daarna leerde hij Barbara en haar zoon kennen en verhuisde naar Bussum. Samen startten ze de opleiding tot Inner Grounding Therapist.

 

Jesse richtte in 2015 van VanHarteMan en Lichtbeurs op.  Met zijn bedrijf Lichtbeurs maakt hij prachtige verlichting op maat en met VanHarteman houd hij zich ook bezig met verlichting, maar dan op spiritueel gebied, in het werken met mannen en het leiden van mannencircles.

 

Recentelijk heeft Jesse de opleiding The power of Cacao afgerond om cacao ceremonies te leiden. Ook ontving hij rond dezelfde tijd zijn diploma als Heart iQ circle facilitator, voor het werken met groepen en groepsdynamica, waar hij al tien jaar lang gepassioneerd over is. Hij brengt deze twee passies samen in de Circle en Cacao avonden, dagen, week(end)retraites, training en mannen circles.

 

Als Ayurvedic Bodyworker geeft hij zo nu en dan massages bij Samudita samen Barbara.